دانه PB یا قهوه پی بی یا پی بری ( PB یا Peaberry ) یکی قهوه های محبوب در هند می باشد که در جنوب این کشور به دست می آید.

بعضی ها معتقدند که پی بری ارجحیتی نسبت به سایر دانه ها ندارد و صرفا به علت گرد بودن ظاهر آن، بر خلاف سایر انواع قهوه محبوب است.

در زمان های قدیم که به طور سنتی و در تابه، قهوه را روست می کردند، دانه های پی بی به صورت یک دست و همگن روست می شده اند و به نظر می رسد این ویژگی، در حافظه تاریخی هندوستان اثر خوبی بر جای گذاشته است.

دانه های گرد پی بی با ظاهری متفاوت و خامه مناسب، انتخاب بسیاری از روسترها می باشد.

هندوستان مرکز عرضه انواع قهوه پی بی با کیفیت بالاست.  هند از جمله کشور های بزرگ تولید کننده قهوه است که قهوه آن در فصل های بارانی موسمی شروع به رشد می کند.

دانه‌‌ی قهوه پی بی کافئین بیشتری نسبت به سایر دانه های ربوستا دارد و معمولاً از قهوه پی بی برای تهیه‌ قهوه فوری و اسپرسو استفاده می‌کنند. کافئین بالای آن طعمی تلخ و سنگین ایجاد می‌کند.
دانه پی بی غلیظ‌‌ترین و قوی‌ترین دانه موجود در بازار است که معمولا روست دانه‌های آن به‌صورت مدیوم یا دارک بوده و میزان چربی نسبتا بالایی دارد.
این مدل قهوه هنگام عصاره گیری به روش اسپرسو کرمای نسبتا زیادی می‌دهد.

در تصویر زیر تفاوت دانه پی بی را با سایر دانه های مشاهده می نمایید:

دانه pb

(Peaberry PB) به چه معنی است؟

در بیشتر موارد، در داخل هر گیلاس قهوه، دو دانه قهوه وجود دارد اما برای Peaberries محبوب ما، یک تغییر ژنتیکی رخ داده و در هر گیلاس فقط یک ‌دانه یافت می‌شود.

در کارخانه مرداویج این دانه به سه صورت رست داده میشود:

 

رست مدیوم دانه PB

رست شکلاتی دانه PB

رست مدیوم دارک دانه PB

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
ArabicEnglishPersian